Kje poiščem INFORMACIJE o priložnostih?

Na kaj vse moramo pomisliti, ko se lotimo iskanja zaposlitve v EU?

zelimKAJ ŽELIM DELATI?

Informacij o delu in priložnostih v tujini je veliko, dogaja pa se, da so si nasprotujoče, da imajo nekateri dobre, drugi pa malo slabše izkušnje. Odhod na delo preko meje je kompleksen projekt, ki se ga je potrebno lotiti s ciljem in fokusirano, saj se v nasprotnem primeru lahko v poplavi informacij zgubiš.

Priložnost.eu
je spletni portal, kjer najdeš koristne informacije o delu in možnostih, ki ti jih prinaša EU. Na to temo bodo prav tako organizirane delavnice o zaposlovanju v tujini. Če pa te še kaj dodatnega zanima, pa nam seveda lahko zastaviš tudi vprašanje.

Euress
najbrž že poznaš, saj je to je spletni portal, na katerem so objavljena delovna mesta v EU. Morda pa te bodo zanimale finančne dotacije, ki jih lahko pridobiš za zaposlitveni razgovor v tujini. Najdeš jih pod naslovom “Your first Euress job”, morda bodo od tebe zahtevale veliko potrpežljivosti in to, da boš izpolnil veliko obrazcev – ampak, saj je funkcionalna pismenost zaželjena kompetenca na trgu dela v EU, nekaj dodatnega denarja pa tudi ne škodi.

EU Careers
Če te zanima delo v EU institucijah, boš vse informacije pridobil na spletnem portalu EU Careers, ki je dostopen tudi v slovenskem jeziku. Če ste ambiciozni in sposobni, vam institucije Evropske unije ponujajo mednarodno poklicno pot. Delo za evropske institucije pomeni dolgoletno poklicno pot, ki vas lahko popelje, kamorkoli želite.