Kaj o svoji priložnosti EU pravijo mladi?

PRIPRAVNIŠTVO PRI INSTITUCIJAH EU

Morda različne zgodbe mladih, ki so izkoristili EU, tudi tebe navdušijo, da odkriješ njene številne priložnosti in se podaš na zanimivo karierno pot.

Programi EU za pripravnike omogočijo vsako leto približno 1 200 mladim, da dopolnijo svoje strokovno znanje in poznavanje EU ter osebni razvoj. Večina institucij EU organizira tri do petmesečna pripravništva za mlade univerzitetne diplomante, nekatere tudi prakse za študente. Pripravnike pogosto iščejo na področju zakonodaje, človeških virov, komuniciranja in drugih. Izbirne postopke vodijo posamezne institucije in agencije EU same. Več o tem boste našli tukaj.

»Nikoli ne veš, kaj te čaka za naslednjim ovinkom. Ko sem torej videla vabilo za prijave na pripravništvo pri Svetu Evropske unije, sem dvom, strah in negotovost potisnila na stran in se kar prijavila. Še dobro! Pripravništvo v prevajalski službi Sveta je neverjetna izkušnja, kjer se prav vsak dan naučim česa novega. Tu imam odlično mentorico, ki mi daje konkretne nasvete, in seveda mi je cela ekipa pripravljena pomagati in deliti z mano svoje znanje. Poleg vsakdanjega dela si vedno vzamejo čas, da mi omogočijo spoznavanje različnih aspektov svojega dela in me povežejo s kolegi, ki znajo kaj drugega. Čeprav bom tukaj preživela samo pet mesecev, mi bo znanje ostalo veliko dlje.« – Lucija Jezeršek, pripravnica pri Svetu EU