O projektu

logo_2Kje najti prvo zaposlitev ali vsaj priložnost za pridobivanje prvih izkušenj, je še vedno vprašanje, ki mladim povzroča največ skrbi. Z nezaposlenostjo mlajše generacije se vsakodnevno spoprijema tudi Evropski parlament ter si prizadeva za več pomoči mladim, da bi lažje prišli do zaposlitve. Evropski parlament – Informacijska pisarna v Sloveniji in Zavod Nefkis, zato pripravljata projekt Priložnost.eu.

Projekt Priložnost.eu želi mlade ozavestiti o možnostih in priložnostih zaposlovanja v EU. Opremi vas z vsem potrebnim znanjem za uspešno iskanje zaposlitve v drugi državi članici EU. Pobližje vam predstavi karierne poti v institucijah EU ter svetuje kako narediti prve prave korake v tej smeri.

Na kratko vam Priložnost.eu predstavi tudi mladinske politike EU in mlade ozavešča o možnostih vplivanja, ki so vam na voljo. Pobližje spoznate tudi evropske poslanke in poslance iz Slovenije.

V okviru projekta bo izšlo osem mesečnih e-novičk, ki vas bodo obveščale o aktualnih priložnostih v EU in vam z različnimi uporabnimi nasveti pomagale do zaposlitve.

V  različnih slovenskih mestih bodo potekale zaposlitvene info-delavnice, ki bodo mladim predstavile, kako se lotiti iskanja zaposlitve ter kako uspešno prestati izbirne postopke, ko se potegujete za zaposlitev v EU.